Ivö Camping – en pärla i Ivösjön!

Att Ivö camping är så populär är inte konstigt. Till och med mer populära än Tvist – en campingplats som har ett casino. Campingen ligger på Ivö i Skånes största insjö, Ivösjön. En ö som är fylld och bjuder på en variationsrik natur vilket gör att ingen tröttnar på naturen i första hand. På Ivö finns gårdar som har odlingsmark, äppelodlingar och hagar med betande kreatur.

Campingen ligger precis vid färjeläget och är perfekt både för att besöka på kort eller lång tid. På Ivö Camping finns många platser att slår upp sitt tält, ställa husvagn eller husbil på. Det finns både platser i händelsernas centrum i närheten av servicen de erbjuder eller lite mer avskilt.

Möjligheter finns att kunna bada på badstranden som finns på campingen, eller spela bangolf, leka på lekplats, spela något på all-aktivitetsplanen. Det går att ta sig iväg en bit för att äta på serveringen vid kiosken eller handla lite på minilivs eller själv laga mat i något av deras två servicehus.

På Ivö finns en kyrka som har anor ända sedan 1200-talet och är ett perfekt ställe om man skulle vilja gifta sig. Det går att besöka det gamla kalkbrottet som ligger på norra delen på ön som påminner sina besökare om att det var en stor arbetsplats en gång i tiden.

Är man intresserad av arkeologi finns det möjligheter att kanske hitta ett fossil, eftersom det har hittats hajtänder och fossiler från jätteödlor.

Ivö Camping är öppen året runt!

Under sommaren är det full service, övrig tid mindre service tillgänglig.

Hundar är välkomna. Tillgång till WiFi och trådlöst internet finns. Möjlighet att betala med kreditkort. Allting är anpassat för rörelsehindrade. Dessutom erbjuds olika typer av aktiviteter både för stora som för små.

Det finns möjlighet att hyra stuga eller bo på vandrarhem också.